Így telt az első Fjällräven Vándortúrám

Fjällräven Vándortúra 2024

150 ember, közel 100 kilométer és életem egyik legmeghatározóbb közösségi élménye volt az idén tízéves Fjällräven Vándortúra. Ez az öt túranapból álló kaland, amely a Fjällräven Classic mintájára jött létre, már nyolcadik alkalommal került megrendezésre Magyarországon. Idén a gyönyörű Bükk-hegységben jártunk, és bár a terep gyakran egy jó kis kihívást jelentett, a lenyűgöző táj és a közös élmények teljesen komolyan minden fáradtságot megértek. Jövőre a Balaton-felvidéken kalandozhatunk majd, 2026-ban pedig a Mecsek kerül sorra, úgyhogy hamarosan ismét együtt kophatnak majd a túrabakancsok.

A túra maga most már egy körtúraként zajlik, vagyis ugyanoda érkezünk vissza, ahonnan elindultunk, ami megkönnyíti a logisztikát, például a parkolás szempontjából is, hiszen van lehetőség az autót biztonságban otthagyni. A túra előtti estén a túrázók nagyrésze már megérkezett a táborhelyre, így szabadon megy az ismerkedés, nagyon-nagyon jó hangulatban telt, és a végén sem marad el az ünneplés: a kedvencem az, ahogy óriási taps követi a beérkezőket, a nap végén pedig egy jó hangulatú buli zárja le a közös kalandot.

Épp ezért Vándortúra nem csak egy egyszerű hosszútávú túra, sokkal inkább egy igazi közösségi élmény. A Fjällräven filozófiája szerint a természetben való tartózkodás és a környezettudatosság fontos része a mindennapi életnek, és a természetszerető emberekből lesznek a jó természetvédők, amivel abszolút tudtam azonosulni, gondolom ez a rendszeres olvasóknak egyáltalán nem meglepő! 🙂 Maga a túra is ezt az eszmét képviseli, és ezért különösen örültem, hogy idén meghívott vendégként vehettem részt rajta, amit nagyon köszönök a magyarországi Fjällrävennek! Tudtátok egyébként, hogy nemrég nyílt meg az első magyarországi márkaboltjuk, a Sarki Róka a MOM Parkban?

Az élményeimről az alábbi YouTube videóban számolok be, még alább pedig belinkelek néhány fontos eszközt és tudnivalót.

Pár darab a felszerelésemből, amit a Vándortúrán használtam:

Alább ajánlok még két szuper videót a Vándortúráról, “Bazsi Túrák” Balázstól és “Az Erdő Legyen Veled” Mikitől:

Ha bármi kérdésetek van, írjatok nekem vagy a Vándortúra csapatának, jó túrázást!

kapcsolat

kapcsolat

hétfő- péntek
9:00-17.00