InDaHouse Túramaraton 2024 – 15 perc séta a napod 1 százaléka

InDaHouse Túramaraton Till Anilla

Az adománygyűjtő kampány eredetileg az InDaHouse Hungary oldalán, a Túramaraton kampány kapcsán jelent meg itt. Az InDaHouse önkéntesei borsodi gyerekeknek tartanak játékos, fejlesztő, felzárkóztató foglalkozásokat. Nagy örömmel írom, hogy elértük és meg is haladtuk a kitűzött 50 ezer forintot, és egy rövid minikampánnyal a kampányon belül 15 képeslap is kiküldésre került Grönlandról a támogatóknak – mert ebben az időszakban épp Grönlandon voltam egy kutatási cserén. A kampányól bővebben itt olvashattok:

Gimnazista koromban azt a tanácsot kaptuk, hogy napi 15 perc matekgyakorlás elég ahhoz, hogy jók legyünk matekból. Nem kell több, de fontos, hogy ezt következetesen, minden nap megcsináljuk. Bár a matek a gimi óta már kevéssé játszik szerepet az életemben, az, hogy valamire napi 15 percet szánjak az eredményesség érdekében, azóta is megmaradt a fejemben.

Tudtátok, hogy 15 perc mindössze a napunk 1 százaléka? És bár kevésnek tűnhet, amikor dolgozunk, rohanunk, kapkodjuk a fejünket a mindennapok során, néha még ezt a 15 percet is nehéz magunkra szánni.

Az októberi InDaHouse Túramaraton kampánya során most arra kérlek benneteket, hogy október minden napján szánjatok 15 percet arra, hogy a szabadban gyalogoljatok. De nem úgy értem, hogy kapkodva siettek a busz után, vagy a lakásban fel-alá mászkáltok, ami alatt „biztos meglesz összesen a 15 perc”. Hanem tudatosan, a környezetedre és magadra figyelve sétáljatok ez alatt az idő alatt, akár a reggeli kávétokkal, akár az ebédszünetben, akár este a nap végén. Ha pedig a 15 perc alatt még arra is van lehetőségetek, hogy a napotokon, magatokon, vagy a természet szépségein gondolkodjatok, annál jobb!

Szándékosan írtam azt, hogy a szabadban – ha természetközelben vagy és őszi hulló levelek vagy csicsergő madarak között tudod megtenni ezt a sétát, az a legcsodálatosabb. De vannak, akiknek nincs könnyen hozzáférése a természethez – mert messze laknak tőle vagy nehezen megközelíthető – ilyenkor az épített környezetünkben tegyétek meg a sétát. De remélem, a teljes hónap alatt mindannyiótoknak lesz lehetősége legalább néhány sétát a természetben megtenni!

Ha pedig igazán szerencsések vagytok, és nem csak az októberi napjaitok 1 százalékával, hanem a havi bevételetek 1 százalékával is hozzá tudtok járulni ehhez a projekthez, akkor kérlek támogassátok ezzel az összeggel az InDaHouse csodás projektjét és ezáltal a borsodi gyermekek fejlesztését.

Ha képeket, videókat vagy sztorikat készítetek a kihívásról és meg is osztjátok Instagramon vagy Facebookon, kérlek használjátok a #15percséta hashteget, és jelöljetek meg engem – @anilla.till – valamint az @indahouse.hungary oldalát.

kapcsolat

kapcsolat

hétfő- péntek
9:00-17.00